هتعملي فراخ مشوية
-
فرخة مغسولة كويس جدا ومقطعة 8 أجزاء
-
3 ملاعق كبيرة زبادي
-
ملعقة كبيرة خل
-
ملعقة كبيرة مستردة
-
ملعقة كبيرة دبس الرمان
-
ملعقة كبيرة صلصة طماطم
-
3 ملاعق كبار زيت ذرة- البهارات
-
ملعقة صغيرة فلفل أسود
-
ملعقة كبيرة بهارات مشكلة
-
ملعقة صغيرة بابريكا
-
ملعقة صغيرة زنجبيل ناعم
-
ملعقة صغيرة بصل بودرة
-
ملح- لتزيين
-
بقدونس مفروم
-
للتقديم
-
رز أبيض وسلطة
الخطوات
1-هنحط البهارات كلها في بولة كبيرة وعليها الزبادي والمستردة والزيت ودبس الرمان والخل وصلصة الطماطم
2-هنقلب المكونات كلها كويس قوي وبعدين نحط الفراخ ونقلبها فيها
3-هنسيب الفراخ منقوعة في التتبيلة دي ليلة كاملة
4-عند التحضير هنسخن الجريل على نار عالية.. وبعدين نرص قطع الفراخ ونسيبها تتشوي على حرارة مرتفعة لمدة 5 دقايق وبعدين نهدي النار لمدة 10 دقايق ونقلب قطع الفراخ على الجهة التانية لحد ما تتشوي وتاخد لون جميل ونزينها بالبقدونس ونقدمها مع سلطة ورز وألف هنا
5-الفراخ دي ممكن تتشوي على جريل كهربائي أو جريل عادي على النار.. أو طبعا على الفحم.. وممكن نحطها في صينية فرن عادي
تعليقات
إرسال تعليق