هتعملي فراخ مشوية

 

المكوّنات

  1. فرخة مغسولة كويس جدا ومقطعة 8 أجزاء
  2. 3 ملاعق كبيرة زبادي
  3. ملعقة كبيرة خل
  4. ملعقة كبيرة مستردة
  5. ملعقة كبيرة دبس الرمان
  6. ملعقة كبيرة صلصة طماطم

  7. 3 ملاعق كبار زيت ذرة
    1. البهارات
    2. ملعقة صغيرة فلفل أسود
    3. ملعقة كبيرة بهارات مشكلة
    4. ملعقة صغيرة بابريكا
    5. ملعقة صغيرة زنجبيل ناعم
    6. ملعقة صغيرة بصل بودرة

    7. ملح 
      1. لتزيين
      2. بقدونس مفروم
      3. للتقديم

      4. رز أبيض وسلطة 

        الخطوات

        1-هنحط البهارات كلها في بولة كبيرة وعليها الزبادي والمستردة والزيت ودبس الرمان والخل وصلصة الطماطم

        2-هنقلب المكونات كلها كويس قوي وبعدين نحط الفراخ ونقلبها فيها

        3-هنسيب الفراخ منقوعة في التتبيلة دي ليلة كاملة

        4-عند التحضير هنسخن الجريل على نار عالية.. وبعدين نرص قطع الفراخ ونسيبها تتشوي على حرارة مرتفعة لمدة 5 دقايق وبعدين نهدي النار لمدة 10 دقايق ونقلب قطع الفراخ على الجهة التانية لحد ما تتشوي وتاخد لون جميل ونزينها بالبقدونس ونقدمها مع سلطة ورز وألف هنا 

        5-الفراخ دي ممكن تتشوي على جريل كهربائي أو جريل عادي على النار.. أو طبعا على الفحم.. وممكن نحطها في صينية فرن عادي

         

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

رواية فتاة الياقة الزرقاء pdf من تأليف عمرو عبد الحميد